Skip to main content

Boterbonensoep met wilde worst

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 sjalotjes
  • 1 prei
  • 2 aardappels
  • 1 blik boterbonen
  • 4 wilde worsten
  • peterselie (naar smaak)
  • 1 landbol

In Huis

  • 2 liter water
  • 20 gram boter
  • scheutje olijfolie (extra vierge)
  • paprikapoeder (naar smaak)
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de sjalotjes, snij de prei in ringen en spoel goed. Schil de aardappels en snij in stukjes.
  2. Zet een pan met de aangegeven hoeveelheid water op en voeg de sjalotjes, prei en aardappels toe. Laat alles een 1/2 uur koken. Laat de bonen uitlekken en voeg toe. Laat 5 minuten meewarmen.
  3. Draai de soep door een groentemolen of pureer alles met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verhit de boter in een koekenpan en bak de worsten om en om bruin op middelhoog vuur. Draai het vuur laag en bak in ca. 10 minuten gaar.
  5. Snij de worsten in schuine plakken. Schep de soep in diepe borden, schenk er wat druppeltjes olijfolie over.
  6. Verdeel er de plakjes worst over en bestrooi met wat peterselie en paprikapoeder. Eet met een stuk brood om in de soep te deppen.