Skip to main content

Bowl met bulgur, broccoli, knapperige soja-tofu en tahindressing

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 blok tofu
  • 240 gram bulgur
  • 500 gram broccoli
  • 6 el tahin
  • 4 el citroensap
  • 1 ui
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 80 gram amandelen
  • 2 handjes rucola

In Huis

  • olijfolie (om te besprenkelen)
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tl komijnpoeder
  • tl (gerookt paprikapoeder)
  • (zonnebloem)olie
  • 1 el sojasaus
  • klontje boter
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Giet de tofu af, dep droog met keukenpapier en druk alle vocht eruit door de tofu op een bord met keukenpapier te leggen, daarop weer keukenpapier en dan een snijplank erop. Leg op de snijplank zware boeken zodat alle vocht eruit wordt geperst.
  3. Zet 60 gram bulgur per persoon op in 120 ml water per persoon. Breng aan de kook en laat zachtjes in 10-15 minuten droog en gaar koken.
  4. Verdeel de broccoli in roosjes en verspreid over een bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met zout en peper. Zet in de oven voor 15 à 20 minuten.
  5. Maak de dressing van de tahin, citroensap, 2/3de van de knoflook (geperst), komijnpoeder, evt wat gerookte paprikapoeder, zout en peper. Meng samen met ca. 6 el water (bij 4p) tot je een mooie gladde saus hebt en voeg naar smaak misschien nog een beetje citroensap toe.
  6. Dep de tofu verder droog, snij in blokjes van 1 cm. Bak in een flinke laag (zonnebloem)olie in ca 5 min knapperig en lichtbruin. Voeg op het laatst de sojasaus toe, schud een paar keer goed om en zet het vuur uit. Doe in een schaaltje en veeg de pan schoon.
  7. Haal de broccoli uit de oven als je wat geblakerde randjes ziet.
  8. Snipper de ui en hak de rest van de knoflook fijn. Fruit de ui in een klontje boter. Snij de champignons door de helft (grote exemplaren in kwarten) en voeg samen met de knoflook toe. Bak al omschuddend een paar minuten en zet het vuur uit. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
  10. Meng de champignons met de bulgur, broccoli en tofu goed door elkaar, voeg de rucola toe en besprenkel met de tahindressing.