Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Bowl met gegaarde kipshoarma van 1906, paarse bataat, ingelegde radijs, little gem en sriracha-yoghurt

Kip

  • Totale tijd minuten
Bowl met gegaarde kipshoarma van 1906, paarse bataat, ingelegde radijs, little gem en sriracha-yoghurt | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 500 gram paarse bataat
  • 800 gram Agria aardappels
  • 1 bosje radijs
  • 1 el sriracha
  • 250 gram yoghurt
  • 200 gram peen
  • 2 kropje little gem sla
  • 15 gram peterselie
  • 360 gram gegaarde kipshoarma

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 el witte wijnazijn
  • scheut olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Schil de paarse bataat en was de aardappels. Snij in blokjes van ca. 2 cm. Meng apart van elkaar met olie, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 minuten in de oven.
  3. Snij de radijs in partjes en laat marineren in de witte wijnazijn.
  4. Meng de sriracha (meer of minder naar smaak) door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Schil en rasp de peen grof. Snij de little gem in reepjes, meng door elkaar en besprenkel met olijfolie extra vierge en wat peper en zout.
  6. Hak de peterselie fijn.
  7. Bak de kipshoarma een paar minuten (zonder olie) tot het warm is (het is al gegaard).
  8. Maak per persoon een bowl van de paarse bataat, aardappeltjes, peen, ingelegde radijs, little gem en kipshoarma. Serveer met de sriracha yoghurt en bestrooi met de peterselie.