Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Bowl met pulled seitan, paarse bataat, ingelegde radijs, little gem en sriracha-yoghurt

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
Bowl met pulled seitan, paarse bataat, ingelegde radijs, little gem en sriracha kokosyoghurt

Ingrediënten

In de box

  • 500 gram paarse bataat
  • 800 gram Agria aardappels
  • 1 bosje radijs
  • 1 el sriracha
  • 250 gram (kokos)yoghurt
  • 200 gram peen
  • 2 kropje little gem sla
  • 15 gram peterselie
  • 2 pakje Bumi pulled seitan Asian

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 el witte wijnazijn
  • scheut olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Schil de paarse bataat en was de aardappels. Snij in blokjes van ca. 2 cm. Meng apart van elkaar met olie, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 minuten in de oven.
  3. Snij de radijs in partjes en laat marineren in de witte wijnazijn.
  4. Meng de sriracha (meer of minder naar smaak) door de (kokos)yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Schil en rasp de peen grof. Snij de little gem in reepjes, meng door elkaar en besprenkel met olijfolie extra vierge en wat peper en zout.
  6. Hak de peterselie fijn.
  7. Bak de pulled seitan goed knapperig in een pan met een scheutje olie.
  8. Maak per persoon een bowl van de paarse bataat, aardappeltjes, peen, ingelegde radijs, little gem en pulled seitan. Serveer met de sriracha-yoghurt en bestrooi met de peterselie.