Bowl met quinoa, paarse boerenkool, bataat, adukibonen, champignons en tahin-sojadressing

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Quinoabowl met tahin-sojadressing | recept maaltijdbox

Ingredi├źnten

In De Krat

  • 700 gram oranje bataat
  • 300 gram paarse boerenkool
  • 150 gram quinoa
  • 2 el tahin
  • 1 stuks witte ui
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 1 blikje adukibonen

In Huis

  • olie om te bakken
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1.5 el sojasaus
  • 1.5 el appel- of witte wijn azijn
  • 2 el water
  • 2 teentjes knoflook
  • mespuntje chilivlokjes (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bataat en snij in blokjes van 2 cm. Meng met olie, zout en peper. Bak op een met bakpapier beklede bakplaat in ca. 25 minuten gaar. Zet een timer op 20 minuten en hou plek vrij op de bakplaat voor boerenkoolchipjes.
  2. Zet een pan met een laagje gezouten water op voor de boerenkool.
  3. Spoel de quinoa een paar keer goed af met koud water. Zet op in een dubbele hoeveelheid gezouten water. Dek af, breng aan de kook en kook gaar en droog in ca. 10 minuten vanaf dat het water kookt. Laat daarna afdekt staan.
  4. Verwijder de nerven uit de boerenkoolbladeren. Snij het blad in dunne reepjes. Hou 1 handje p.p. apart. Kook de rest in 4-6 minuten beetgaar vanaf dat het water weer kookt. Giet af m.b.v. een vergiet en overspoel met koud water (om het garen te stoppen). Laat goed uitlekken.
  5. Maak de dressing. Meng de olijfolie extra vierge, sojasaus, azijn, tahin, water en pers de helft (!) van de knoflook erbij. Breng op smaak met peper en evt. een mespuntje chilivlokken (zie tip).
  6. Verwarm olie in een wok, snipper de ui en fruit zachtjes. Snij de kastanjechampignons in twee├źn of vieren. Voeg bij de ui en bak ca. 5 minuten op hoog vuur. Pers de rest van de knoflook er op het laatst bij en verwarm even mee. Giet en spoel de de adukibonen af in een vergiet.
  7. Meng de achtergehouden boerenkool met olie, zout en peper. Leg erbij op de bakplaat als de timer gaat en rooster in ca. 5 minuten tot krokante chipjes.
  8. Verdeel de bataat, boerenkool, quinoa, champignons, adukibonen in bowls. Verdeel de dressing erover en garneer met de chipjes.
  9. Is je dressing nog te dik? Verdun met een lepeltje water.