Bowl met zwarte bonen, bataat, oesterzwam, rijst, purple cress en korianderdressing

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Bowl met zwarte bonen bataat oesterzwam rijst korianderyoghurt en purple cress | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram oranje bataat
  • 1 bakje specerijen
  • 250 ml créme fraîche
  • 20 gram koriander
  • 1 zakje veldsla
  • 2 stronkje roodlof
  • 400 gram oesterzam
  • naar smaak purple cress

In Huis

  • 200 gram zilvervliesrijst
  • olie om te bakken
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 0.25 tl cayennepeper
  • 1 teen knoflook
  • snufje chilipoeder
  • 2 el (vegan) mayonaise
  • 2 blik zwarte bonen
icon package

Recept stappen

  1. Zet 50 gram rijst pp op in 100 ml gezouten water pp. Breng aan de kook. Dek af en laat zachtjes, liefst met behulp van een vlamverdeler, gaar en droog koken in ca. 25 minuten.
  2. Schil de bataat en snij in blokjes van 1-2 cm. Verwarm olie in een afdekbare koekenpan. Bak de blokjes even aan. Voeg de gerookte paprikapoeder, komijnpoeder, cayennepeper en een snuf zout toe. Voeg een scheutje water toe (ca. 50 ml bij 4p), zet het vuur zacht in laat in ca. 8 minuten afgedekt gaar smoren. Haal daarna de deksel van de pan en bak nog even aan op middelhoog vuur.
  3. Maak de korianderyoghurt. Mix de créme fraîche, koriander (incl. steeltjes), knoflook, een mespuntje chilipoeder en mayonaise in het bakje van de staafmixer tot gladde groenkleurige saus. Breng op smaak met peper en zout. Zet alvast in een bakje op tafel.
  4. Was de veldsla met behulp van een slacentrifuge. Warm de zwarte bonen op in een steelpannetje in hun eigen vocht. Snij de roodlof in ringen.
  5. Scheur of snij de oesterzwammen in stukken. Haal de bataat uit de pan als ze gaar is, hou warm. Veeg de pan grondig schoon. Doe nog wat olie in de pan en bak de oesterzwammen op hoog vuur in ca. 4 minuten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Giet de boontjes af.
  7. Maak voor iedereen een bowl met rijst, bataat, zwarte boontjes, veldsla, roodlof, oesterzwammen en purple cress. Serveer met een flinke dot korianderdressing.