Skip to main content

Braadworst en linguine met tomaten-venkelsaus

Rund

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Runderbraadworst
  • 1 stuk(s) Uien
  • naar smaak Dille

In Huis

  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 tl Venkelzaad
  • 4 stuk(s) Ansjovisfilet
  • 1 tl Gedroogde chilipeper vlokken
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 200 ml Witte wijn
  • 400 ml Gepelde tomatenblokjes
  • 1 tl Rietsuiker
  • 300 g Linguine
  • om te serveren Parmezaanse kaas (geraspt)
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snipper de ui. Verhit 2 eetlepels van de olijfolie in een grote braadpan. Fruit de ui, knijp het vlees in kleine stukjes uit de worstjes en bak mooi bruin. Haal uit de pan met een schuimspaan en leg op een bord.
  2. 2. Plet het venkelzaad met wat zout in de vijzel. Voeg zo nodig de rest van olijfolie toe aan het braadvet en bak hierin de ansjovis, de chilipeper vlokken en het geplette venkelzaad zachtjes aan. Zorg dat de ansjovis uit elkaar valt door deze te pletten met een houten lepel.
  3. 3. Knijp er de knoflook boven uit en bak nog 30 seconden.
  4. 4. Schenk de wijn erbij en laat inkoken tot de helft.
  5. 5. Voeg de gepelde tomaten en de suiker toe en breng weer aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes inkoken tot een lekkere saus.
  6. 6. Doe de vleesballetjes in de saus en laat nog 15 minuten koken.
  7. 7. Kook de linguine volgens gebruiksaanwijzing. Roer vlak voor het serveren de dille door de tomatensaus.
  8. 8. Serveer met de linguine en wat Parmezaanse kaas.