Skip to main content

Pasta met braadworst in tomaten-venkelsaus

Varken

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 braadworstjes
  • 1 rode ui
  • 1 venkel
  • naar smaak basilicum

In Huis

  • 4 el olijfolie (om te bakken)
  • 2 tl venkelzaad
  • 4 ansjovisfiletjes
  • 1 tl gedroogde chilipeper vlokken
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml witte wijn
  • 400 ml gepelde tomatenblokjes
  • 1 tl rietsuiker
  • 300 g linguine of spaghetti
  • om te serveren Parmezaanse of overjarige kaas (geraspt)
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui. Verhit 2 eetlepels van de olijfolie in een grote braadpan. Fruit de ui, knijp het vlees in kleine stukjes uit de worstjes en bak mooi bruin. Haal uit de pan met een schuimspaan en leg op een bord.
  2. Halveer de venkel, verwijder het loof en hart en snij in plakjes van 0.5 cm.
  3. Plet het venkelzaad met wat zout in de vijzel. Voeg zo nodig de rest van olijfolie toe aan het braadvet en bak hierin de ansjovis, de chilipeper vlokken en het geplette venkelzaad zachtjes aan. Zorg dat de ansjovis uit elkaar valt door deze te pletten met een houten lepel. Bak 1 minuut op laag vuur.
  4. Voeg de venkel toe en schep alles door elkaar. Zet het vuur iets hoger en bak 5 minuten met de deksel op de pan. Schep tussentijds nog een keer om.
  5. Knijp er de knoflook boven uit en bak nog 30 seconden.
  6. Schenk de wijn erbij en laat inkoken tot de helft.
  7. Voeg de gepelde tomaten en de suiker toe en breng weer aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes inkoken tot een lekkere saus.
  8. Doe de vleesballetjes in de saus en laat nog 15 minuten koken.
  9. Kook de pasta volgens de verpakking. Roer vlak voor het serveren de basilicum door de tomatensaus.
  10. Serveer met de pasta en wat geraspte kaas.