Skip to main content

Braadworst met andijviestamppot en gestoofde paprika en ui

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 kilo Aardappelen
  • 4 g Varkensbraadworst
  • 2 stuk(s) Ui
  • 2 stuk(s) Rode puntpaprika
  • 400 g Andijvie

In Huis

  • 1 Boter (klontje)
  • scheutje(s) Melk
icon package

Recept stappen

  1. 1. Schil de aardappels, snij eventueel in stukken en zet op in koud water met wat zout. Kook gaar in ca. 20-25 minuten.
  2. 2. Bak de braadworsten aan in een goede klont boter. Haal ze eruit als ze rondom bruin zijn, leg even weg, je gaat ze straks verder garen.
  3. 3. Snij intussen de ui in dunne halve ringen. Fruit de ui langzaam in het vet van de worsten. Snij vervolgens de puntpaprika in de lengte doormidden en dan in dunne halve maantjes. Voeg bij de ui. Voeg wat peper en zout toe, 1 el water en laat 10 minuten zachtjes afgedekt stoven.
  4. 4. Snij de bladeren van de andijvie van de stronk en snij in repen. Was de andijvie goed met behulp van een slacentrifuge.
  5. 5. Leg de worsten na ca. 10 minuten bovenop de paprika en ui om verder te garen. Prik na een tijdje wat gaatjes in de worsten zodat het vet eruit kan lopen en er een lekkere jus ontstaat.
  6. 6. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Voeg steeds een scheutje melk toe tot een smeuïge puree ontstaat. Roer de andijvie erdoor en maak op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot met de braadworsten en paprikastoof.