Skip to main content

Braadworst met gebakken aardappeltjes en geroerbakte amsoi en paprika

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 g Nicola aardappelen
  • 4 stuk(s) Varkensbraadworst
  • 2 stuk(s) Uien
  • 2 stuk(s) Rode puntpaprika
  • 500 g Amsoi

In Huis

  • 20 g Boter
  • Olie om te bakken
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 klont(en) Boter
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • optioneel Mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. NB. Je hebt vaker ui en aardappel nodig deze week.
  2. 1. Was de aardappels en snij met schil in blokjes. Verwarm de boter en een scheutje olie in een afdekbare wok. Bak de aardappeltjes stevig aan. Dek af en laat ca. 10 minuten gaar stoven. Prik om te kijken of ze beetgaar zijn, draai het vuur hoog en bak nog ca. 5 minuten tot bruin. Bestrooi met wat paprikapoeder.
  3. 2. Bak de worstjes langzaam gaar in een beetje olie en draai na ca. 10 minuten het vuur hoger om ze bruin te bakken.
  4. 3. Snij de ui doormidden en in halve ringen. Smelt een klontje boter met wat olie in een koekenpan en bak daarin de ui zachtjes totdat ze bruint.
  5. 4. Snij intussen de paprika in de lengte doormidden en in dunne halve ringen. Voeg bij de uien en bak mee totdat beide wat bruin zijn.
  6. 5. Spoel intussen de amsoi af, snij de stengels in stukjes en het blad in repen. Hak de knoflook fijn. Voeg stengel en knoflook bij de paprika en ui en na een minuut of 2 het blad.
  7. 6. Roerbak nog even kort totdat het blad is geslonken, maak op smaak met peper en zout en serveer met de aardappels en worst en eventueel wat mayonaise.