Skip to main content

Braadworst met gebakken aardappeltjes en geroerbakte snijbiet en paprika

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 gram Frieslander aardappelen
  • 4 varkensbraadworsten
  • 2 rode uien
  • 2 rode puntpaprika's
  • 500 gram snijbiet

In Huis

  • 20 gram boter
  • olie om te bakken
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • optioneel mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Was de aardappels en snij met schil in blokjes. Verwarm de boter en een scheutje olie in een afdekbare wok. Bak de aardappeltjes stevig aan. Dek af en laat ca. 10 minuten gaar stoven. Prik om te kijken of ze beetgaar zijn, draai het vuur hoog en bak nog ca. 5 minuten tot bruin. Bestrooi met de paprikapoeder.
  2. Bak de worstjes langzaam gaar in een beetje olie en draai na ca. 10 minuten het vuur hoger om ze bruin te bakken.
  3. Snij de ui doormidden en in halve ringen. Smelt een klontje boter met wat olie in een koekenpan en bak daarin de ui zachtjes totdat ze bruint.
  4. Snij intussen de paprika in de lengte doormidden en in dunne halve ringen. Voeg bij de uien en bak mee totdat beide wat bruin zijn.
  5. Snij de stengels van de snijbiet in stukjes en het blad in repen. Hak de knoflook fijn. Voeg de stengels en knoflook bij de paprika en ui en na een minuut of 2 het blad.
  6. Roerbak nog even kort totdat het blad is geslonken. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de groenten met de aardappels en worst en eventueel wat mayonaise.