Skip to main content

Bramen-bessentaart

Vegetarisch

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 250 g Bramen
  • 100 g Rode bessen

In Huis

  • 125 g Roomboter
  • 125 g Suiker
  • 3 stuk(s) Eieren
  • 125 g Zelfrijzend bakmeel
  • 350 g Bramen
  • Melk
  • naar smaak Mascarpone
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet een springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
  2. Verdeel de boter in blokjes.Klop de boter en suiker met een garde of mixer romig in een grote kom. Voeg de eieren een voor een toe. Wacht telkens tot het vorige ei helemaal in het mengsel is opgenomen voordat je het volgende toevoegt.
  3. Zeef het meel boven de kom en meng het erdoor.
  4. Voeg een scheutje melk toeom het mengsel losser te maken ( niet meer dan circa 50 ml). Schep het beslag dan in de springvorm en strijk het glad.
  5. Ris de bessen. Doe de bramen en bessen in een schone kom en zeef er wat meel overheen. Schep ze even om en strooi ze dan over het cakebeslag in de vorm. Bak de cake 35 a 40 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is en een houten prikker die je in het midden steekt er schoon weer uitkomt. Laat de cake 5 minuten afkoelen in de vorm, neem hem dan voorzichtig uit de vorm en laat hem verder afkoelen op een rooster.
  6. Serveer er mascarpone (of clotted cream) bij.