Skip to main content

Brandade met spekbokking (koud gerookte haring), wortelpeterselie, crème fraîche en winterpostelein

Vis

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 kilo Doré aardappels
  • 400 gram wortelpeterselie
  • 2 pakjes spekbokking
  • 150 gram winterpostelein
  • 125 ml crème fraîche

In Huis

  • 2 blaadjes laurier
  • citroensap (naar smaak)
  • peperkorrels (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappelen en de wortelpeterselie en snij alles in gelijke stukken. Zet samen op in een pan met koud water en zout. Kook gaar in 15 minuten vanaf het moment dat het water kookt.
  2. Haal de spekbokking uit de verpakking en zet op in een pannetje met water, flink wat peper (of een aantal peperkorrels), het laurierblad en een kneepje citroensap. Warm de vis langzaam op, zorg dat het water niet gaat koken. Laat circa 5 minuten tegen de kook aan op het vuur staan en haal dan uit de pan. Leg op een bord. Snij het spekbokkingvlees van het vel en in stukjes.
  3. Was de winterpostelein (met behulp van een slacentrifuge) en snij in 4 delen.
  4. Giet de aardappels en wortelpeterselie af en bewaar een beetje kookvocht. Stamp tot een smeuïge puree, samen met de crème fraîche en eventueel wat kookvocht.
  5. Roer eerst de spekbokking er doorheen en dan voorzichtig de winterpostelein. Serveer direct.