Braziliaanse visstoof met zilvervliesrijst en roerbakgroenten
Vis
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 4 stuks koolvisfilet
- 1 stuks rode ui
- 1 stuks paprika
- 150 gram cherrytomaten
- 400 ml kokosmelk
- 300 gram zilvervliesrijst
- 300 gram snijbiet
- 1 stuks courgette
- 15 gram koriander
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl paprikapoeder
- mespuntje chilipoeder
- kneepje honing
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Dep de koolvisfilets droog. Bestrijk beide zijden met olie, zout en zwarte peper en leg in een passende ovenschaal (zie tip).
- Snij de ui, paprika en knoflook in grove stukken. Doe in een hoge mengkom (of in de blender) samen met de cherrytomaten, kokosmelk, kerriepoeder, paprikapoeder, chilipoeder, honing en een snuf zout. Blend met de staafmixer tot een gladde saus.
- Schenk de saus over de koolvisfilets en zorg dat ze rondom goed bedekt zijn. Bak in ca. 20 minuten in de oven goudbruin en gaar.
- Breng de rijst met een dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 20 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
- Spoel intussen de snijbiet af en schud uit. Snij de steel en het blad in grove repen. Snij de courgette in kwartmaantjes van ca. 2 cm dik. Verwarm olie in een wok of koekenpan en bak de courgette en snijbietstelen ca. 5 minuten op hoog vuur. Voeg het snijbietblad toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout.
- Hak de koriander (incl. dunne steeltjes) fijn en doe in een schaaltje voor garnering.
- Serveer de vis met de zilvervliesrijst, roerbakgroenten en de koriander.
- Tip: Voor een 2p-portie is een ovenschaal van ca. 15x20 cm geschikt.