Skip to main content

Broccoli-courgette-geitenkaastaart met witlofsalade

Vegetarisch

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Courgette
  • 2 stronk(en) Broccoli
  • 1 pak(ken) Diepvriesbladerdeeg
  • 12 stuk(s) Eieren
  • 100 g Geitenkaas
  • 500 g Witlof
  • om te bakken Olijfolie
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 4 tl Citroensap
  • 4 tl Rode wijnazijn
  • 4 el Mayonaise
  • 1 tl Suiker
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 C. Zet een pan op het vuur met water en zout.
  2. Snijd de courgette in dunne plakjes. Snijd de geitenkaas in plakjes. Hak de knoflook fijn
  3. Snijd de broccoli in kleine roosjes en blancheer 2 a 3 minuten in het kokende water. Giet af en spoel af met koud water, dan blijven ze mooi groen.
  4. Zet een pan op het vuur met 2 el olijfolie en bak de courgette plakjes aan met de knoflook, paprikapoeder en een beetje peper en zout. Bak tot ze een beetje bruin zijn, ongeveer 2 min. aan beide kanten.
  5. Breek de eieren in een kom, voeg peper en zout toe en kluts door elkaar. Halveer de geitenkaas plakjes.
  6. Vet de ovenschaal in met 1 el olijfolie en beleg de schaal met het bladerdeeg.
  7. Verdeel de courgette plakjes en broccoli roosjes over het bladerdeeg in de ovenschaal, giet het ei-mengel er overheen en leg de plakjes geitenkaas er overheen. Zet in de oven gedurende 20 minuten.
  8. Bereid intussen de witlofsalade. Snijd de kontjes van de witlof en snij ze daarna in plakjes. Doe de witlof in een kom.
  9. Maak de dressing van de mayonaise, rode wijnazijn, citroensap, suiker en peper en zout naar smaak. Giet de dressing over de witlof. Bestrooi met een beetje paprikapoeder.
  10. Haal de taart uit de oven en dien samen op met de witlofsalade.