Skip to main content

Broccoli en boontjes tikka massala met kokosyoghurt en Marokkaanse pannekoek

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Sperziebonen
  • 300 g Broccoli
  • 1 stuk(s) Ui
  • 1 el Gember (geraspte)
  • 100 g Peen
  • 2 stuk(s) Tomaten
  • 1 bakje(s) Specerijenmengsel
  • 2 stuk(s) Marokkaanse pannekoek
  • 250 ml Kokosyoghurt
  • 80 g Cashewnoten

In Huis

  • 3 teen Knoflook
  • Olie om te bakken
  • 1 tl Zout
icon package

Recept stappen

  1. Je hebt vaker ui, peen, tomaten nodig deze week.
  2. Het kruidenpotje bevat: 2 tl garam masala, 1 tl cayennepeper, 2 tl paprikapoeder, 1 tl gemalen korianderzaad, 1 tl komijnzaad.
  3. 1. Zet een pannetje gezouten water op om de groenten te blancheren.
  4. 2. Haal de steeltjes van de sperziebonen en halveer ze. Snij de steeltjes van de broccoli in stukjes en voeg bij de boontjes. Voeg bij het kokende water en zet een wekker op 5 minuten. Verdeel intussen de rest van de broccoli in kleine roosjes en voeg na de 5 minuten bij de boontjes. Kook nog ca. 4 minuten door tot alle groenten beetgaar zijn. Spoel koud af zodat ze mooi van kleur blijven.
  5. 3. Snipper intussen de ui, snij de knoflook fijn en rasp de gember. Snij de peen in stukjes. Fruit de ui, peen, knoflook en gember zachtjes in wat olie in een afdekbare wok of hapjespan.
  6. 4. Snij intussen de tomaten grof en pureer met de staafmixer.
  7. 5. Voeg het kruidenpotje en het zout bij de ui en bak kort mee. Voeg de tomatensaus toe. Breng aan de kook, dek af en laat zachtjes even pruttelen.
  8. 6. Neem een grote koekenpan en bak de pannenkoeken om en om warm, of leg ze 10 minuten in folie in een voorverwarmde oven.
  9. 7. Roer de kokosyoghurt en de groenten door de curry. Zorg dat alles goed warm is maar laat niet meer koken. Als de saus te dik is, voeg nog een beetje water toe. Check op zout en peper. Serveer met de pannenkoeken en de cashewnoten.