Skip to main content

Broccoli patties met yoghurtsaus en rauwkostsalade met desembrood

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Broccoli
  • 4 stengel(s) Bleekselderij
  • 2 stuk(s) Paprika
  • 1 stuk(s) Appels
  • 60 g Parmezaanse kaas
  • 2 stuk(s) Eieren
  • 40 g Panko broodkruim
  • 150 ml Volle yoghurt
  • 8 plakje(s) Brood

In Huis

  • besprenkelen Citroensap
  • 1 tl Zout
  • om te bakken Plantaardige olie
  • 2 el Mayonaise
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 snufje(s) Cayennepeper
icon package

Recept stappen

  1. 1. Zet de waterkoker aan. Breek de roosjes van de broccoli en snij de steel in plakjes. Kook de broccoli gaar in het kokende water met wat zout in ca. 5-7 minuten. Laat goed uitlekken.
  2. 2. Snij de bleekselderij in dunne plakjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij in kleine blokjes. Was de appel, verwijder het klokhuis en snij in stukjes. Besprenkel met wat citroensap tegen het verkleuren.Meng appel, bleekselderij en puntpaprika.
  3. 3. Rasp de Parmezaan. Pureer de broccoli grof met een staafmixer of keukenmachine en meng met het ei, het zout, de panko en de Parmezaan.
  4. 4. Verhit de olie in een grote koekenpan en schep met een opscheplepel bolletjes van het broccolimengsel in de pan (ca. 2 per persoon). Druk een beetje plat met een spatel. Laat op laag vuur rustig aan twee kanten bruin worden terwijl je de dressing maakt.
  5. 5. Meng de yoghurt, mayonaise, paprikapoeder en cayennepeper. Breng op smaak met zout en peper en eventueel nog een kneepje citroensap. Schep ca. 2/3 van de dressing door de rauwkost en zet de rest op tafel voor bij de burgers.
  6. 6. Snij 2 boterhammen per persoon en rooster die in de broodrooster.
  7. 7. Serveer de geroosterde boterhammen met daarop de rauwkostsalade en de broccoli patties met yoghurtsaus erbij.