Broccolisoep met brood
Vegan, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks rode ui
- 2 stronk broccoli
- 1 stuks meergranen desembrood
In Huis
- 1200 ml water
- olie om te bakken
- 1 tl komijnzaad (optioneel)
- 1 teen knoflook
- 2 blokje groentebouillon (let op!)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Zet de waterkoker aan met de aangegeven hoeveelheid water.
- Snipper de ui en fruit in olie in een soeppan. Voeg het komijnzaad (als je dat in huis hebt) toe en fruit even mee.
- Verwijder alleen het onderste deel van de broccolisteel. Snij de steel in stukken en haal de roosjes af.
- Hak de knoflook fijn en voeg samen met de broccoli bij de ui. Schud een paar keer om. Voeg een deel van het kokende water (bijv. beginnen met 2/3) en de bouillonblokjes (let op!) toe. Kook in ca. 15 minuten zachtjes gaar.
- Besprenkel het brood met water en bak ca. 10-12 minuten in de oven.
- Pureer de broccoli tot een gladde soep en breng op smaak met peper en zout. Serveer met het brood.
- De verhouding water/bouillonblokje verschilt per soort, kijk daarom goed op de verpakking.