Skip to main content

Broccolisoep met knoflookbrood en appel koolrabi sla

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Broccoli
  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 2 stuk(s) Koolrabi
  • 1 stuk(s) Appel
  • 1 stuk(s) Naturelbol
  • 1 stuk(s) Lente-ui
  • 1 zakje(s) Geraspte kaas

In Huis

  • 1000 ml Kokend water
  • 2 stuk(s) Bouillonblokje
  • 4 el Olijfolie
  • 1 el Citroensap
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Nootmuskaat
  • naar smaak Peper en zout
  • 1 tl Kerriepoeder
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de waterkoker aan.
  2. Haal de stronk van de broccoli, snij het uiterste stukje eraf en eventueel taaie delen en snij dan in stukjes. Haal de roosjes eraf.
  3. Snipper de ui.Fruit de ui in een soeppan in wat olie met het kerriepoeder en voeg als ze glazig zijn de broccoli toe. Roer even goed om en voeg dan het kokende water en de bouillonblokjes toe. Laat ca 10 min pruttelen.
  4. Maak nu het knoflookbrood (NB. je kunt er ook voor kiezen de helft van het brood in een zak in te vriezen). Leg de bol op aluminiumfolie en vouw hiervan een bakje tegen het lekken. Snij verticaal en horizontaal het brood in plakken, maar zorg dat je niet tot de bodem snijdt, zodat je een geruit patroon krijgt. Meng olijfolie en de geperste knoflook met wat peper en zout. Besprenkel het brood hiermee, strooi de helft van de kaas erover en duw een beetje in de sneden. Bak het met de folie eronder in de oven gedurende 10 minuten af.
  5. Schil intussen de koolrabi en zorg vooral dat je aan de onderkant alle taaie delen verwijdert, want die zijn draderig. Snij in dunne plakken (0.5 cm), dan in repen (0.5 cm) en dan in mooie kleine blokjes. Doe in een slabak met de olie, citroensap, mosterd, peper en zout. Snij het appeltje in kleine blokjes en doe die erbij. Snij de lente-ui in dunne ringetjes en doe ook die erbij. Zet even weg.
  6. Pureer de soep als de broccoli gaar is en maak op smaak met peper, zout en eventueel nog wat kerrie. Strooi er nog wat geraspte kaas over naar smaak.
  7. Serveer de soep met het knoflookbrood en de koolrabi-sla.