Skip to main content

Broccolisoep met knoflookbrood en peer-meiraapsalade

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 broccoli
  • 1 ui
  • 200 gram meiraap
  • 2 peren
  • 2 bruine puntbroodjes

In Huis

  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 liter kokend water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram geraspte kaas
  • 1 el citroensap
  • 1 tl dijonmosterd
  • naar smaak nootmuskaat
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de waterkoker aan.
  2. Haal de stronk van de broccoli, snij het uiterste stukje eraf en eventueel taaie delen en snij dan in stukjes. Haal de roosjes eraf.
  3. Snipper de ui. Fruit de ui in een soeppan in wat olie met het kerriepoeder en voeg als ze glazig zijn de broccoli toe. Roer even goed om en voeg dan het kokende water en de bouillonblokjes toe. Laat ca. 10 min pruttelen.
  4. Maak nu het knoflookbrood. Leg de puntjes op aluminiumfolie en vouw hiervan een bakje tegen het lekken. Snij het brood in plakken, maar snij niet tot de bodem, zodat er meerdere inkepingen ontstaan. Meng 2 eetlepels olijfolie en de geperste knoflook met wat peper en zout. Besprenkel het brood hiermee, strooi de helft van de kaas erover en duw een beetje in de sneden. Bak het met de folie eronder in de oven gedurende 10 minuten af.
  5. Schil intussen de meiraap. Snij in dunne plakken (0.5 cm), dan in repen (0.5 cm) en dan in mooie kleine blokjes. Doe in een slabak met de rest van de olijfolie, citroensap, mosterd, peper en zout. Snij peertjes kleine blokjes en doe die erbij. Zet even weg.
  6. Pureer de soep als de broccoli gaar is en maak op smaak met peper, zout en eventueel nog wat kerrie. Strooi er nog wat geraspte kaas over naar smaak.
  7. Serveer de soep met het knoflookbrood en de peer-meiraapsalade.