Skip to main content

Broccolitaart met witlof-zomerposteleinsalade

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram broccoli
  • 8 eieren
  • 50 gram crème fraiche
  • 80 gram boerenkaas overjarig
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 lente-ui
  • 4 stronkjes witlof
  • 0.50 zakje zomerpostelein

In Huis

  • 1 tl paprikapoeder
  • olie om in te vetten
  • 3 el mayonaise
  • 1 el citroensap uit een flesje
  • suiker of honing (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180-200 C. Zet een pan op het vuur met water en zout.
  2. Snij de broccoli in kleine roosjes en de steel in dunne plakjes en blancheer 2 à 3 minuten in het kokende water. Giet af en spoel af met koud water, dan blijft de broccoli mooi groen.
  3. Breek de eieren in een kom, voeg de crème fraîche, paprikapoeder, peper en zout toe en meng goed door elkaar. Rasp de kaas erbij.
  4. Vet een (langwerpige) ovenschaal in met olijfolie en beleg met het bladerdeeg.
  5. Verdeel broccoliroosjes over het bladerdeeg in de ovenschaal en giet het eimengsel er overheen. Zet in de oven gedurende 20-25 minuten. Elke oven is anders, de taart is klaar als je vork er droog uitkomt. Laat het ei in elk geval niet te droog worden, een beetje smeuïg is het lekkerst.
  6. Bereid intussen de witlofsalade. Maak in een slakom de dressing van de mayonaise, het citroensap, 1 el water (bij 4p), peper, zout en evt wat suiker of honing naar smaak.
  7. Snij de lente-ui heel fijn en roer door de dressing. Snij de kontjes van de witlof (verwijder het hart als je niet zo van bitter houdt) en snij in ringen. Voeg bij de dressing. Was de zomerpostelein, verwijder grovere steeltjes en haal de blaadjes af. Voeg bij de witlof.
  8. Haal de taart uit de oven en dien op met de witlofsalade.