Broccolitaart met witlof-zomerposteleinsalade

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten
Broccolitaart met witlof-zomerposteleinsalade | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram broccoli
  • 8 stuks eieren
  • 125 ml crème fraiche
  • 80 gram pikante boerderijkaas
  • 2 stuks lente-ui
  • 1 rol quiche-taartdeeg
  • 1 el citroensap
  • 2 stronkjes witlof
  • 100 gram zomerpostelein

In Huis

  • 1 tl paprikapoeder
  • olie om in te vetten
  • 2 el mayonaise
  • suiker of honing (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180-200 graden. Breng een ruime pan met een laagje gezouten water voor de broccoli aan de kook.
  2. Snij de broccoli in kleine roosjes en de steel in dunne plakjes en kook 2 à 3 minuten. Giet af en spoel af met koud water, dan blijft de broccoli mooi groen.
  3. Breek de eieren in een kom, voeg de crème fraîche, paprikapoeder, peper en zout toe en meng goed door elkaar. Rasp de kaas erbij.
  4. Snij de helft(!) van de lente-ui in ringen. De andere helft wordt later voor de dressing gebruikt.
  5. Vet een (langwerpige) ovenschaal in met olijfolie en beleg de schaal met het quiche-taartdeeg.
  6. Verdeel de broccoli en de lente-ui over het quiche-taartdeeg, giet het eimengsel er overheen. Zet in de oven gedurende 20-25 minuten. Elke oven is anders, de taart is klaar als je vork er droog uitkomt. Laat het ei in elk geval niet te droog worden, een beetje smeuïg is het lekkerst.
  7. Bereid intussen de witlofsalade. Maak in een slakom de dressing van de mayonaise, citroensap, 1 el water (bij 4p), peper, zout en evt wat suiker of honing naar smaak.
  8. Snij de overige lente-ui heel fijn en roer door de dressing. Snij de kontjes van de witlof, verwijder het hart als je niet zo van bitter houdt, en snij in ringen. Voeg bij de dressing. Spoel de zomerpostelein af, verwijder alleen grovere stelen en haal de blaadjes af. Voeg bij de witlof.
  9. Haal de taart uit de oven en serveer met de witlofsalade.