Broccolitaart met een simpele salade

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten
Broccolitaart | Maaltijdbox recept

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks broccoli
  • 8 stuks ei
  • 100 gram overjarige kaas
  • 1 stuks banaansjalot
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 200 gram snijbiet
  • 2 handjes spinazie (gewassen)

In Huis

  • 50 gram crème fraîche
  • 1 tl paprikapoeder
  • olie om in te vetten
  • 1 rol quiche-taartdeeg
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • naar smaak honing
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een pan op het vuur met water en zout en breng aan de kook.
  2. Snij de broccoli in kleine roosjes en de steel in dunne plakjes en kook 2 à 3 minuten. Giet af en spoel af met koud water.
  3. Breek de eieren in een kom, voeg de crème fraîche, paprikapoeder, peper en zout toe en meng goed door elkaar. Rasp de kaas erbij.
  4. Snij de helft van de sjalot in ringen en de andere helft snipper je. Dit wordt later voor de dressing gebruikt.
  5. Vet een (langwerpige) ovenschaal in met olijfolie en beleg de schaal met het quiche-taartdeeg.
  6. Verdeel de broccoli en de sjalot over het quiche-taartdeeg in de ovenschaal, giet het eimengsel er overheen. Zet in de oven gedurende 20-25 minuten. De taart is klaar als je vork er droog uitkomt. Laat het ei in elk geval niet te droog worden, een beetje smeuïg is het lekkerst.
  7. Maak een eenvoudige vinaigrette in een slabak met de olijfolie extra vierge, azijn, mosterd en evt. wat honing.
  8. Snij de tomaatjes in vieren. Spoel de snijbiet af, snij de stelen in plakjes en het blad in repen. Mix samen met de spinazie, andere deel van de sjalot en cherrytomaatjes door de dressing.
  9. Haal de taart uit de oven en serveer met de salade.