Skip to main content

Broodje bal met pindasaus van Bartje en een Oosterse salade

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Limoenrasp
  • 4 el Limoensap
  • 1 tl Geraspte gember
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 1 stuk(s) Komkommer
  • 4 stuk(s) Rundergehaktbal
  • 4 stuk(s) Hamburgerbroodjes
  • 200 g Chinese kool
  • 100 g Snijbiet
  • 200 g Katjang saus

In Huis

  • 2 tl Suiker
  • 1 klont(en) Boter
  • 3 el Zonnebloemolie
  • 200 ml Water
icon package

Recept stappen

  1. Je hebt vaker gember, rode peper, Chinese kool en snijbiet nodig deze week.
  2. 1. Was de limoen, rasp de limoenschil en pers het sap. Doe 4 el sap (bij 4p) in een steelpannetje. Rasp een klein beetje gember (ca. 1/2 tl bij 4p) en voeg bij het limoensap. Snij de rode peper in ringetjes en voeg samen met de suiker toe. Verwarm de dressing ca. 2 minuten totdat de suiker is opgelost.
  3. 2. Snij de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snij in halve maantjes, doe in een kom en giet de warme dressing erover. Zet weg.
  4. 3. Smelt een klont boter in een koekenpan en bak de gehaktballen in 15 min gaar.
  5. 4. Verwarm de oven voor om straks de broodjes in op te piepen.
  6. 5. Snij de Chinese kool en snijbiet in reepjes en doe in een slakom. Meng de zonnebloemolie bij de komkommer en de dressing en voeg komkommer met dressing bij de kool en snijbiet.
  7. 6. Piep de broodjes ca. 5 minuten op in de oven. Verwarm de pindasaus met aangegeven hoeveelheid water in een steelpannetje.
  8. 7. Haal de broodjes uit de oven, snij doormidden en bedek met een beetje salade. Snij de gehaktbal in plakjes en leg op de broodjes samen met lekker veel pindasaus. Strooi de limoenrasp over de pindasaus. Serveer de rest van de salade erbij.