Skip to main content

Broodje burger met knolselderijsalade en winterpostelein

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 350 g Knolselderij
  • 1 zakje(s) Winterpostelein
  • 4 stuk(s) Runder-lamsburger
  • 3 el Yoghurt

In Huis

  • 4 el Mayonaise
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 4 stuk(s) Hamburgerbrood
  • 1 el Plantaardige olie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Maak eerst de knolselderijsalade. Snij de knolselderij in lucifertjes m.b.v. een mandoline of huishoudmachine. Besprenkel met citroensap om verkleuren te voorkomen.
  2. Breng een pan water met wat zout aan de kook. Blancheer de knolselderij heel kort. Doe in een vergiet en spoel af onder de koude kraan om nagaren te voorkomen.
  3. Meng mayonaise en yoghurt en verdun met wat citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Schep de afgekoelde knolselderij door de mayonaise en laat intrekken. Check op zout want deze salade heeft behoorlijk wat zout nodig.
  4. Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers in ca. 4 minuten aan iedere kant bruin en rosé.
  5. Beleg de broodjes met wat winterpostelein en verdeel daar wat van de knolselderijsalade over.
  6. Beleg met een burger en serveer.