Skip to main content

Broodje champignonburger met waterkers-bietenborani en geroosterde venkel

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 venkels
  • 1.50 pakje voorgekookte bieten
  • 4 champignonburgers
  • 1 bakje yoghurt
  • 1 bosje waterkers
  • 4 witte broodjes

In Huis

  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 2 teentjes knoflook in de schil
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 tl zout
  • 2 el rode wijnazijn
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij het uiterste kontje en het loof van de venkel en dan in dunne plakken van een halve cm. Meng in een mengkom met de helft van de olijfolie (1 el bij 4p) en peper en zout. Leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat en leg de knoflooktenen (in de schil) erbij. Schuif gedurende 20-25 minuten in de oven (afhankelijk van je oven en/of hoe dun je het snijdt).
  2. Pers de knoflook in een kommetje (of vijzel) en druk het zout (0.5 tl bij 4p) er met een lepel doorheen tot je een pasta hebt. Meng met de rode wijnazijn en de andere helft van de olijfolie extra vierge.
  3. Snij de bieten in kleine blokjes van 1 cm en meng de dressing erdoor.
  4. Bak de champignonburgers om en om in wat olie zachtjes warm.
  5. Doe de yoghurt in een hoge maatbeker. Haal de blaadjes waterkers van de dikkere stelen. Hou wat blaadjes achter voor op de broodjes en pureer de rest met behulp van een staafmixer door de yoghurt. Roer de waterkers-yoghurt door de bieten.
  6. Leg als de venkel bijna gaar is, de broodjes ca. 5 minuten in de oven. Zet een wekker zodat ze niet aanbranden!
  7. Serveer de burgers op een broodje met wat blaadjes waterkers en de bietenborani en geroosterde venkel erbij. Of leg eerst wat venkel op je broodje, heerlijk!