Skip to main content

Broodje chiliburger met bataatfriet uit de oven en coleslaw

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 el gesnipperde ui
  • 1.50 stuks rode ui (in ringen)
  • 600 gram bataat
  • 3 el yoghurt
  • 300 gram spitskool
  • 200 gram winterpeen
  • 3 el peterselie
  • 4 stuks BOON chiliburger
  • 4 stuks bruine broodjes
  • 4 handjes rucolamelange

In Huis

  • 1 scheutje witte wijnazijn
  • 1 klontje boter
  • 1 scheutje olijfolie
  • 3 el mayonaise
  • 1 el citroensap
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl zout
  • 1 el suiker
  • naar smaak mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snipper een deel van de ui heel fijn (ca. een kwart bij 4 personen = ca. 2 el) en zet in een bakje met een flinke scheut wijnazijn, zodat de scherpte eraf gaat.
  3. Snij de rest van de ui in ringen. Smelt een klont boter met een scheutje olie en bak de uienringen heel zachtjes tot ze zoet en gekaramelliseerd zijn. Hoe langer, hoe beter. Voeg zout en peper toe.
  4. Schrob de bataat schoon en snij in frietjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Schuif gedurende 20-25 minuten in de oven.
  5. Meng in een grote sla- of mengkom een dressing van de yoghurt, de mayonaise, het citroensap, de mosterd en een lepeltje water. Voeg het zout en de suiker en peper naar smaak toe.
  6. Snij de spitskool in ragfijne sliertjes en voeg toe. Rasp de peen en voeg toe. Kneed een minuut stevig door elkaar. Zo wordt de spitskool lekker zacht. Neem 1 el (bij 4p) van de azijn van de gesnipperde ui en meng bij de salade. Proef of het goed is zo, voeg anders nog wat van de azijn toe. Giet dan de gesnipperde ui af en meng door de coleslaw. Snij de peterselie fijn en roer erdoor.
  7. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de chiliburgers om en om.
  8. Besprenkel de broodjes met een beetje water en leg ze 5 minuten in de oven om op te piepen. Was de rucola.
  9. Besmeer de broodjes met wat mayonaise, beleg met de ui en een hamburger en daarop een pluk rucola. Serveer met de bataatfriet en de coleslaw en wat mayonaise naar smaak!