Skip to main content

Broodje chipolata met gegrilde courgette en pico di gallo

Varken

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 8 stuk(s) chipolataworst
  • 2 stuk(s) courgette
  • 150 g gemengde tomaten
  • 1 stuk(s) gele paprika
  • 3 stuk(s) bosui
  • naar smaak basilicum
  • 8 plak(ken) rogge desembol
  • naar smaak rucola

In Huis

  • 2 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 stuk(s) jalapeno peper
  • 2 el koriander
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) limoen
icon package

Recept stappen

  1. Snij dunne plakken in de lengte van de courgette m.b.v. de kaasschaaf. Kwast de plakken dun in met wat olijfolie. Verhit de grillpan en grill de courgettes om en om totdat je mooie bruine strepen op de courgette hebt. Leg de courgette op een schaal, bestrooi met peper en zout en besprenkel met een klein beetje olijfolie en een kneepje limoensap. Strooi er als laatste nog wat verse basilicum over.
  2. Maak de pico di gallo door de tomaten (van zaadlijsten ontdaan, in kleine stukjes), paprika (idem) en bos-ui (in ringetjes) te mengen met1 jalapeno peper (van zaad ontdaan, fijngehakt), 2 el koriander, 1 teentje knoflook (geperst) en het sap van 2 limoenen.
  3. Bak de chipolata’s om en om bruin in een koekenpan. Laat ca. 5 minuten garen op laag vuur.
  4. Beleg 4 boterhammen met de courgette. Verdeel er een beetje rucola over. Beleg met de worsten en schep er de pico de gallo over. Dek af met de overige boterhammen en serveer.