Skip to main content

Broodje gegrilde groenten met hummus en een salade van linzen, tomaatjes en venkel

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks paprika
  • 1 stuks courgette
  • 1 stuks rode ui
  • 1 blikje linzen
  • 1 stuks venkel
  • 300 gram cherrytomaatjes
  • 1 zakje mizuna
  • 160 gram hummus
  • 4 stuks bruin pistoletje

In Huis

  • 4 el olijfolie
  • 2 el balsamico-azijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl zout
  • 1 tl mosterd
  • 4 el olijfolie (extra vierge)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de paprika en courgette in lange repen van 1 cm dik.
  3. Snij de ui in halve ringen. Hussel de ui en alle groenten in een grote ovenschaal goed met de olijfolie, wat zout, peper en de helft(!) van de balsamico-azijn. Zorg dat alles goed bedekt is. Schuif ca. 25 minuten in de oven.
  4. Spoel de linzen af en laat uitlekken in een vergiet.
  5. Maak de dressing: pers de knoflook en wrijf het zout (ja echt 1tl bij 4p) er heel goed door. Roer de mosterd, olijfolie extra vierge en de rest van de balsamicoazijn er goed doorheen.
  6. Haal het loof van de venkel en verwijder het hart. Snij in kleine stukjes. Snij de tomaatjes in kwarten. Meng met de linzen door de dressing.
  7. Roer de mizuna vlak voor het serveren bij de linzensalade (bewaar ook blaadjes voor de broodjes).
  8. Bak de broodjes 6 minuten af in de oven. Doe de hummus in een bakje met een flinke scheut lekkere olijfolie en zet op tafel.
  9. Laat iedereen naar smaak hummus op het broodje smeren en dan met geroosterde groenten beleggen. Maak af met een blaadje mizuna.
  10. Serveer de broodjes met de overgebleven geroosterde groenten en de linzensalade.