Skip to main content

Broodje gegrilde groenten met hummus en een salade van linzen, tomaatjes en venkel

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 courgettes
  • 2 paprika's
  • 1 rode ui
  • 1 blik linzen
  • 0.50 venkel
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 1 zakje gemengde sla
  • 4 stuks bruin puntbroodje
  • 160 gram hummus

In Huis

  • 8 el olijfolie (extra vierge)
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl zout
  • 1 tl mosterd
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Halveer de courgettes en snij in dunne plakken van een halve centimeter. Snij de paprika in de lengte doormidden en dan in lange repen.
  3. Snij de ui doormidden en dan in halve ringen. Hussel de ui en alle groenten in een grote ovenschaal goed met de olijfolie, zout, peper en balsamico-azijn. Zorg dat alles goed bedekt is. Schuif gedurende circa 25 minuten in de oven.
  4. Spoel de linzen af en laat uitlekken in een vergiet.
  5. Haal het loof van de venkel en verwijder het hart. Snij in kleine stukjes. Snij de tomaatjes in kwarten.
  6. Maak de dressing: pers de knoflook en wrijf het zout (ja echt 1tl bij 4p) er in een vijzel doorheen (of doe het met een stevige lepel in een klein kommetje). Roer de mosterd en de rest van de balsamicoazijn er goed doorheen. Voeg dan de andere helft van de olie toe. Meng de dressing met de linzen, tomaatjes en venkel.
  7. Was de sla. Roer vlak voor het serveren bij de venkel en linzen (bewaar ook blaadjes voor de broodjes).
  8. Doe de hummus in een bakje met een flinke scheut lekkere olijfolie en zet op tafel.
  9. Piep als de groenten bijna klaar zijn de broodjes 4-5 minuten op in de oven. Laat iedereen naar smaak hummus op het broodje smeren en dan met geroosterde groenten beleggen. Maak af met een blaadje sla.
  10. Serveer de overgebleven geroosterde groenten erbij met de linzensalade.