Skip to main content

Broodje gegrilde groenten met hummus en een salade van linzen, tomaatjes en venkel

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 courgettes
  • 2 paprika's
  • 2 rode ui
  • 1 potje linzen
  • 1 venkel
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 160 gram hummus
  • 50 gram gemengde sla
  • 4 meerzaden ciabatta

In Huis

  • 8 el olijfolie (extra vierge)
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl zout
  • 1 tl mosterd
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Halveer de courgette en snij dan in plakken van een halve centimeter. Snij de paprika in de lengte doormidden en dan in repen. Snij de uien doormidden en dan in halve ringen. Hussel in een grote ovenschaal alles goed om met de helft van de olijfolie, zout en peper naar smaak en de helft (!) van de balsamicoazijn. Zorg dat alles goed bedekt is. Schuif circa 25 minuten in de oven.
  3. Spoel de linzen af en laat uitlekken in een vergiet.
  4. Haal het loof van de venkel en verwijder het hart. Snij in kleine stukjes. Snij de tomaatjes in kwarten.
  5. Doe de hummus in een bakje met een flinke scheut lekkere olijfolie en zet op tafel.
  6. Maak de dressing: stamp het zout (ja echt 0.5 tl bij 4p) in een vijzel door de knoflook heen (of doe het met een stevige lepel in een klein kommetje). Roer de mosterd en de rest van de balsamicoazijn er goed doorheen. Voeg dan de andere helft van de olie toe. Meng de dressing met de linzen, tomaatjes en venkel.
  7. Roer vlak voor het serveren nog wat gesneden blaadjes sla erdoor (bewaar ook blaadjes voor de broodjes). Leg als de groenten bijna klaar zijn de ciabatta's 6-8 minuten in de oven. Laat iedereen naar smaak hummus op het broodje smeren en dan met geroosterde groenten beleggen. Maak af met een blaadje sla.
  8. Serveer de overgebleven geroosterde groenten erbij met de linzensalade.