Skip to main content

Broodje hamburger met koolrabisalade

  • Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Landbrood
  • 1 stuk(s) Koolrabi
  • 4 stuk(s) Runderburger
  • naar smaak Groene batavia sla

In Huis

  • 2 el Yoghurt
  • 1 el Mayonaise
  • 1 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 el Witte wijnazijn
  • 1 tl Honing
  • 2 tl Maanzaad
  • om te bakken Boter
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden om het landbrood straks in te bakken (circa 8 minuten).
  2. Rasp de koolrabi grof.
  3. Meng een dressing door de yoghurt, mayonaise, olijfolie, wijnazijn, honing, maanzaad en wat peper en zout te mengen. Schep door de geraspte koolrabi.
  4. Verhit wat boter in een koekenpan. Bestrooi de hamburgers met peper en zout. Bak ze om en om bruin in ca. 4 minuten aan iedere kant.
  5. Snij het landbrood in 4 stukken. Snij de stukken open en beleg met een blad sla. Beleg met de burgers.
  6. Verdeel er wat van de koolrabisalade over en serveer.
  7. Wijnsuggestie:Costieres de Nimes Les Gres - Domaine de Poulvarel (Rhone, Frankrijk)