Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Broodje hamburger met tomaat en koolrabifrietjes

Varken

  • Totale tijd minuten
2295 Broodje Waterlantse Hamburger Met Coeur De Boeuf En Koolrabifrietjes

Ingrediënten

In de box

  • 500 g Koolrabi
  • 600 g Nicola aardappelen
  • 4 stuk(s) Runderburger
  • 4 stuk(s) Hamburgerbroodjes
  • 6 stuk(s) Tomaten
  • 5 Bladeren Sla
  • naar smaak Ketchup of curry

In Huis

  • Olijfolie
  • besprenkelen Citroensap (uit flesje)
  • naar smaak Mayonaise
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Zet een pan met water en zout op het vuur voor de koolrabi. Schil de koolrabi grondig, vooral aan de onderkant, zodat je geen taaie delen hebt. Snij eerst in plakken van 1 cm en daarna in frietjes van circa 1 cm dik. Was de aardappels en snij in frietjes van 1 cm dik. Blancheer de koolrabi- en aardappelfrietjes 4 minuten in kokend water en laat uitlekken. Bestrooi ze met wat zout en bak in olie (in delen) circa 6 minuten tot mooi bruin. Hussel ze steeds goed om, zodat ze niet aanbranden en allemaal even gaar worden (de koolrabi mag nog net een bite hebben).
  3. 3. Bak intussen in een andere pan de burgers, of grill ze indien gewenst in een grillpan.
  4. 4. Warm de broodjes max 5 minuten op in de oven.
  5. 5. Snij de tomaten in dunne plakjes. Bewaar wat plakjes tomaat voor elk broodje en leg de rest dakpansgewijs op een schaal. Besprenkel met citroensap (mag uit een flesje), peper, zout en olijfolie. Zet even weg. Was een paar blaadjes sla voor de broodjes.
  6. 6. Beleg elk broodje met sla en tomaat, de burger en een flinke dot van de ketchup of curry saus van Walter Abma.
  7. 7. Serveer met de frietjes en tomatensla. Een beetje mayo bij de frietjes is ook lekker!
  8. <br>Let op: je hebt vaker aardappelen en ketchup/curry nodig.