Skip to main content

Broodje hertenrookworst met rodekoolsalade en gekaramelliseerde uien

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Rode kool
  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 4 takje(s) Verse peterselie
  • 225 ml Yoghurt
  • 3 el Walnoten
  • 4 stuk(s) Hertenrookworst
  • 4 Bladeren Andijvie
  • 8 stuk(s) Boterham

In Huis

  • 1 stuk(s) Citroen
  • 1 tl Mosterd
  • 2 el Boter
  • 2 el Balsamicoazijn
  • 1 tl Bruine suiker
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snij de kool in heel fijne reepjes. Liefst met een mandoline. Snipper een halve rode ui. Meng de ui met de kool.
  2. 2. Pers de citroen uit. Snijd de peterselie fijn. Meng in een kommetje de yoghurt samen met het citroensap, de peterselie en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de dressing over de kool en schep goed om. Hak de walnoten en houd apart.
  3. 3. Snij de rest van de uien in stukken. Verhit de boter in een koekenpan en bak de uien zachtjes aan. Schenk de balsamico er bij en roer de bruine suiker er door. Laat zachtjes verder bakken tot de uien zacht en kleverig zijn. Roer regelmatig om.
  4. 4. Rooster of grill het brood.
  5. 5. Bereid de hertenrookworsten volgens gebruiksaanwijzing. Beleg 4 boterhammen met wat andijvie (liefst enkele bleke bladeren uit de kern). Verdeel er wat van de koolsla over. Bestrooi met de walnoten. Leg er een worst met wat van de gekarameliseerde uien op. Dek af met de andere boterhammen.
  6. <br>Tip: ook lekker met een lepel mosterd!