Skip to main content

Broodje hotdog in katenspek met rode ui en knolselderij

Varken

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk rookworstjes
  • 1 stuk knolselderij
  • 4 plakjes katenspek
  • 1 stuks ui

In Huis

  • 2 el boter
  • 2 el ahornsiroop
  • 4 stuks hotdog broodjes
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm langzaam de worst door deze ca. 20 minuten met folie in heet water te leggen (water mag niet koken).
  2. Snij intussen de knolselderij julienne en kook kort (blancheer), spoel af met koud water.
  3. Rol een stukje katenspek om elke rookworst.
  4. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de worsten aan totdat het katenspek rondom knapperig en bruin is. Hou warm.
  5. Snij de ui in dunne plakjes. Verhit de rest van de boter in een andere koekenpan en bak de ui zachtjes aan. Voeg de ahornsiroop toe en laat de uien karamelliseren in de siroop.
  6. Leg wat knolselderij in de broodjes en de worst erop. Schep wat van de gebakken ui erover.