Skip to main content

Broodje hotdog met zuurkoolsalade en groentenfrietjes

Varken

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 gram knolselderij
  • 400 gram Bildstar aardappel
  • 400 gram bataat
  • 1 el mosterdzaad
  • 1 el venkelzaad
  • 500 gram zuurkool
  • 200 gram yaconwortel
  • 1 el dragon (fijngesneden)
  • 4 stuks verse knakworsten
  • 4 stuks volkoren puntjes
  • 75 gram yoghurt
  • 8 blaadjes waterkers

In Huis

  • olijfolie
  • 6 el mayonaise
  • 2 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de knolselderij. Schrob de bataat en aardappel en verwijder eventueel lelijke plekjes. Snij de groenten in dunne frietjes. Meng met olie, peper en zout. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster gedurende ca. 25 minuten in de oven.
  2. Doe 4 el (bij 4p) olijfolie in een klein steelpannetje. Bak het mosterdzaad en het venkelzaad een paar minuten afgedekt op heel laag vuur. Zet het vuur uit als de mosterdzaadjes tegen de deksel beginnen te tikken.
  3. Spoel de zuurkool in een vergiet onder koud stromend water. Wil je de zuurkool wat zuurder, spoel dan minder lang. Knijp de zuurkool daarna goed uit. Schil de yacon en snij in hele kleine blokjes (0.5 cm).
  4. Doe de kruidige olie in een mengkom. Hak de dragonblaadjes en voeg toe, samen met de zuurkool en de yacon. Voeg wat zout en lekker veel peper toe en meng met je handen voorzichtig door elkaar.
  5. Meng de mayo met de yoghurt, mosterd en peper naar smaak.
  6. Warm als de groenten bijna klaar zijn de worstjes op in een grill- of koekenpan.
  7. Leg de laatste 3 minuten de broodjes bij de frietjes. Let op dat ze niet verbranden!
  8. Beleg elk broodje met 2 blaadjes waterkers (dikke stelen verwijderd), een knakworst, een goede dot zuurkool en lekker veel saus. Serveer de frietjes en de rest van de zuurkool erbij.
  9. *Als je niet zo van zuurkool houdt kan je de zuurkool even afspoelen en uitknijpen, zo gaat er wat zuur vanaf.