Broodje hotdog van Wild van Wild met geroosterde paprika, courgette, wortel en sla

  • Totale tijd 35 minuten
Maaltijdbox recept hotdog met gegrilde groenten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks courgette
  • 1 stuks paprika
  • 1 stuks banaansjalot
  • 200 gram bospeen
  • naar smaak babyleaf sla
  • 4 stuks Wild van Wild Käsekrainerworstjes
  • 1 stuks pain gris

In Huis

  • 4 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • naar smaak mayonaise
  • naar smaak mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Halveer de courgettes en snij in dunne plakken van een halve centimeter. Snij de paprika in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij dan in lange repen.
  3. Snij de sjalot doormidden en dan in halve ringen. Hussel de sjalot, courgette en paprika in een grote ovenschaal goed met de olijfolie, zout, peper en balsamicoazijn. Zorg dat alles goed bedekt is. Schuif gedurende circa 25 minuten in de oven.
  4. Schil en rasp de peen. Was wat blaadjes sla en zet samen met de peen op tafel.
  5. Warm als de groenten bijna klaar zijn de Käsekrainerworstje op in een grill- of koekenpan. Braad de worstjes warm in een pan met wat olie. Ze zijn al gegaard, dus hebben ongeveer 8 minuutjes nodig om op te warmen.
  6. Snij het brood in plakjes, besprenkel met olijfolie en rooster in de oven voor ca. 5 minuten.
  7. Laat iedereen naar smaak een beetje mayonaise en/of mosterd op de broodjes smeren en beleg vervolgens met sla, geroosterde groenten, wortel en als laatste de worstjes.
  8. Je kunt dit ook op de barbecue bereiden. Gril dan de courgette, paprika en sjalot op de barbecue tot er grilstreepjes op staan. Hussel ze daarna nog even in de olijfolie en balsamicoazijn en breng op smaak met zout en peper. De broodjes en worstjes kun je net zo grillen op de barbecue.