Broodje kalfsworst met mosterd en bietensalade
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 g Bieten
- 1 el Peterselie
- 4 stuk(s) Kalfsworst
In Huis
- 150 g Yoghurt
- 1 el Citroensap
- 1 el Olijfolie (extra vierge)
- 1 teentje(s) Knoflook
- 2 el Boter
- 1 stuk(s) Stokbrood
- 2 el Mayonaise
- handje(s) Eikenbladsla
- 2 el Mosterd
Recept stappen
- Voor de dressing heb je nodig: 1/2 el citroensap, 1/2 el extra vergine olijfolie, 1 teentje knoflook, geperst, 1 el gehakte peterselie, zout.
- 1. Kook de bieten in ca. 1 uur gaar in water met wat zout. Laat de bieten afkoelen en pel met je vingers de schil eraf. Snij de bieten in kleine stukken.
- 4. Meng in een kom yoghurt, citroensap, olijfolie, knoflook en peterselie door elkaar. Schep de bieten door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
- 5. Prik de worsten in. Verhit de boter in de koekenpan en bak de worsten om en om bruin op middelhoog vuur.
- 6. Draai het vuur laag en laat ca. 20 minuten zachtjes verder garen.
- 7. Snij het stokbrood (of de boules cereales, naar wens) (in de lengte) doormidden en besmeer met mayonaise.
- 8. Snij in vier stukken en beleg met wat sla. Leg de worsten in het (stok)brood en doe er wat mosterd over.
- 9. Serveer met de bietensalade.