Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Broodje kalfsworst met mosterd en bietensalade

  • Totale tijd minuten
Pasta met varkensworstjes in tomaten-venkelsaus | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 500 g Bieten
  • 1 el Peterselie
  • 4 stuk(s) Kalfsworst

In Huis

  • 150 g Yoghurt
  • 1 el Citroensap
  • 1 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Boter
  • 1 stuk(s) Stokbrood
  • 2 el Mayonaise
  • handje(s) Eikenbladsla
  • 2 el Mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Voor de dressing heb je nodig: 1/2 el citroensap, 1/2 el extra vergine olijfolie, 1 teentje knoflook, geperst, 1 el gehakte peterselie, zout.
  2. 1. Kook de bieten in ca. 1 uur gaar in water met wat zout. Laat de bieten afkoelen en pel met je vingers de schil eraf. Snij de bieten in kleine stukken.
  3. 4. Meng in een kom yoghurt, citroensap, olijfolie, knoflook en peterselie door elkaar. Schep de bieten door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
  4. 5. Prik de worsten in. Verhit de boter in de koekenpan en bak de worsten om en om bruin op middelhoog vuur.
  5. 6. Draai het vuur laag en laat ca. 20 minuten zachtjes verder garen.
  6. 7. Snij het stokbrood (of de boules cereales, naar wens) (in de lengte) doormidden en besmeer met mayonaise.
  7. 8. Snij in vier stukken en beleg met wat sla. Leg de worsten in het (stok)brood en doe er wat mosterd over.
  8. 9. Serveer met de bietensalade.