Broodje karma kebab met zuurkoolsalade en groentefrietjes

Vegan

  • Totale tijd 40 minuten
Broodje karma kebab met zuurkoolsalade en groentefrietjes | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram knolselderij
  • 400 gram bataat
  • 500 gram Agria aardappelen
  • 1 bakje mosterd- en venkelzaad
  • 500 gram vatverse zuurkool
  • 200 gram yacon
  • 1 el dragon (fijngesneden)
  • 80 ml havercuisine
  • 4 stuks ciabatta broodjes
  • 300 gram Karma kebab
  • 8 blaadjes waterkers

In Huis

  • 4 el (milde) olie om te bakken
  • 6 el (vegan) mayonaise
  • 2 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Schil de knolselderij, bataat en aardappel. Snij in dunne frietjes. Meng met olie, peper en zout. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 minuten in de oven.
  3. Doe 4 el (bij 4p) (milde) olijfolie in een klein steelpannetje. Bak het mosterdzaad en venkelzaad een paar minuten afgedekt op heel laag vuur. Zet het vuur uit als de mosterdzaadjes tegen de deksel beginnen te tikken.
  4. Spoel de zuurkool in een vergiet onder koud stromend water. Wil je de zuurkool wat zuurder, spoel dan minder lang. Knijp de zuurkool daarna goed uit. Schil de yacon en snij in hele kleine blokjes (0.5 cm).
  5. Doe de kruidige olie in een mengkom. Hak de dragonblaadjes en voeg toe, samen met de zuurkool en de yacon. Voeg wat zout en lekker veel peper toe en meng met je handen voorzichtig door elkaar.
  6. Meng de vegan mayo met de havercuisine en mosterd. Meng door de zuurkool.
  7. Leg de laatste 5 minuten de broodjes bij de frietjes. Let op dat ze niet verbranden!
  8. Verwarm de Karma Kebab in wat olie in een koekenpan ca 5-6 min op laag vuur. Hussel regelmatig zodat de kebab niet te krokant wordt of aanbakt.
  9. Beleg elk broodje met wat blaadjes waterkers Karma kebab en een goede dot zuurkool. Serveer de frietjes en de rest van de zuurkool erbij.
  10. NB. In het bakje specerijen (4p) zit: 1 el venkelzaad en 2 tl mosterdzaad. In het 2p bakje zit de helft.