Broodje karmashoarma, knoflooksaus, geroosterde aardappelen en een gevulde salade
Vegetarisch
- Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten
In De Krat
- 600 gram Frieslander aardappelen
- 1 courgette
- 2 stronkjes roodlof
- 0.5 krop romainesla
- 4 tomaten
- 0.5 komkommer
- 300 gram karmashoarma
- 4 shoarmabroodjes
- 150 gram yoghurt
- 20 gram koriander (incl. steeltjes)
In Huis
- olijfolie (om te bakken)
- zeezout
- 2 el witte wijnazijn
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 tl mosterd
- 1 teentje knoflook
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Was de aardappelen en snij in kleine blokjes. Leg in een ovenschaal met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en zeezout. Rooster 20-25 minuten in de oven.
- Snij de courgette in even kleine stukjes. Voeg na 10 minuten toe en rooster mee.
- Snij de roodlof, verwijder het hart en snij in halve ringen. Snij de romainesla in reepjes. Snij de tomaten en komkommer in stukjes. Doe samen in een slakom.
- Bak de karmashoarma in een beetje olie maximaal 5 minuten op half hoog vuur, het moet warm maar niet krokant worden. Piep de broodjes kort (5 minuten max) op in de oven.
- Meng 2 el yoghurt (bij 4p) met de witte wijnazijn, mosterd en olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout. Meng door de salade.
- Hak de knoflook en de koriander heel fijn en meng met de rest van de yoghurt. Je kan ook de yoghurt, knoflook, koriander, 1 el water en wat drupjes olijfolie met (of in het bakje van) de staafmixer tot sausje maken. Breng op smaak met peper en zout.
- Snij de broodjes open en vul met een deel van de salade, de karma shoarma en knoflooksaus naar wens.
- Serveer de overgebleven salade, aardappels en courgette erbij.
- De Karmashoarma is ook heerlijk zonder broodje.