Skip to main content

Broodje karmashoarma, knoflooksaus, geroosterde aardappelen en een gevulde salade

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 gram Frieslander aardappelen
  • 1 courgette
  • 2 stronkjes roodlof
  • 0.5 krop romainesla
  • 4 tomaten
  • 0.5 komkommer
  • 300 gram karmashoarma
  • 4 shoarmabroodjes
  • 150 gram yoghurt
  • 20 gram koriander (incl. steeltjes)

In Huis

  • olijfolie (om te bakken)
  • zeezout
  • 2 el witte wijnazijn
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl mosterd
  • 1 teentje knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de aardappelen en snij in kleine blokjes. Leg in een ovenschaal met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en zeezout. Rooster 20-25 minuten in de oven.
  3. Snij de courgette in even kleine stukjes. Voeg na 10 minuten toe en rooster mee.
  4. Snij de roodlof, verwijder het hart en snij in halve ringen. Snij de romainesla in reepjes. Snij de tomaten en komkommer in stukjes. Doe samen in een slakom.
  5. Bak de karmashoarma in een beetje olie maximaal 5 minuten op half hoog vuur, het moet warm maar niet krokant worden. Piep de broodjes kort (5 minuten max) op in de oven.
  6. Meng 2 el yoghurt (bij 4p) met de witte wijnazijn, mosterd en olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout. Meng door de salade.
  7. Hak de knoflook en de koriander heel fijn en meng met de rest van de yoghurt. Je kan ook de yoghurt, knoflook, koriander, 1 el water en wat drupjes olijfolie met (of in het bakje van) de staafmixer tot sausje maken. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Snij de broodjes open en vul met een deel van de salade, de karma shoarma en knoflooksaus naar wens.
  9. Serveer de overgebleven salade, aardappels en courgette erbij.
  10. De Karmashoarma is ook heerlijk zonder broodje.