Skip to main content

Broodje kipburger met bieten-yoghurtsaus

  • Totale tijd 90 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Bieten
  • 500 g Kipgehakt
  • 100 ml Yoghurt
  • 2 stuk(s) Eieren
  • 1 zakje(s) Veldsla
  • 1 stuk(s) Rode ui

In Huis

  • 1 takje(s) Verse basilicum
  • 100 g Panko broodkruim
  • 70 ml Melk
  • 1 takje(s) Verse munt
  • 1 tl Citroensap
  • om te bestrooien Bloem
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 1 el Zonnebloemolie
  • naar smaak Peper en zout
  • 4 stuk(s) Hamburgerbroodjes
icon package

Recept stappen

  1. 1. Kook de bieten gaar in water met wat zout in ca. 50 minuten. Laat afkoelen.
  2. 2. Maak in de tussentijd de kipburgers. Hak de basilicum fijn. Meng het kipgehakt met de helft van het pankobroodkruim, de melk, de basilicum, wat zout en peper. Zet een half uur in de koelkast om op te stijven.
  3. 3.Maak de bietenyoghurt. Hak de munt. Schil de bieten en snij in heel kleine blokjes of rasp grof. Meng met de munt, het citroensap, de yoghurt en wat zout en peper. Zet koel weg tot gebruik.
  4. 4.Bestrooi je handen met wat bloem en maak 1 burger p.p.
  5. 5.Meng de rest van het pankobroodkruim met de Parmezaanse kaas en doe op een bord. Klop de eieren los en doe op een bord. Doe wat bloem op een bord. Haal de burgers door de bloem, dan door het ei en dan door de mix van broodkruim.
  6. 6.Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de burgers om en om bruin en gaar in ca. 12 minuten.
  7. 7.Serveer op een hamburgerbroodje met wat veldsla en de bietensaus. Maak af met ragdun gesneden rode ui.