Skip to main content

Broodje koolrabisalade met merguez

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 450 g Koolrabi
  • 40 g Rucola
  • 4 stuk(s) Merguezworstjes
  • 8 stuk(s) Boterham
  • 6 stuk(s) Tomaten
  • 1 stuk(s) Lente-ui

In Huis

  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Citroenrasp
  • 3 el Citroensap
  • 1 tl Mosterd
  • tl Gerookt paprikapoeder
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • om in te smeren Boter
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Pers de knoflook en meng tot een dressing met de citroenrasp, citroensap, mosterd, paprikapoeder, 1 tl-water en 3 eetlepels van de olijfolie.
  2. 2. Schaaf de koolrabi flinterdun m.b.v. een mandoline. Leg op een schaal en bestrooi met zout. Besprenkel met de dressing. Leg de rucola er op.
  3. 3. Verhit 1 eetlepel van de olie in een koekenpan en bak de merguez in ongeveer 5 minuten bruin en gaar. Snij in stukken.
  4. 4. Besmeer de boterhammen met een beetje boter. Beleg met de salade en de stukken merguez. Halveer de tomaatjes en snij wat ringetjes van de lente-ui. Strooi over de salade en het vlees.