Skip to main content

Broodje merguez met tomaten chutney en gegrilde courgette

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 plakje(s) Gember
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 4 stuk(s) Tomaten
  • stuk(s) Rode peper
  • 1 stuk(s) Courgette
  • 4 stuk(s) Merguezworstjes

In Huis

  • 3 el Rode wijnazijn
  • 3 el Bruine suiker
  • om in te smeren Olie
  • 1 el Plantaardige olie
  • 1 stuk(s) Stokbrood
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snij 1 plakje van de gember van ca. 5 cm. Snipper de rode ui en hak de tomaten grof. Snij de rode peper in de lengte open, verwijder zaad en zaadlijsten en snij in stukjes.
  2. 2. Doe samen in een pannetje en voeg de rode wijnazijn, suiker en wat zout en peper toe. Breng aan de kook en laat ca. 30 minuten zachtjes koken tot een dikke chutney ontstaat. Roer regelmatig door.
  3. 3. Bereid terwijl de chutney kookt de courgette. Snij de courgette in de lengte in dunne plakjes m.b.v. een kaasschaaf of dunschiller. Besmeer met wat olijfolie. Grill op een hete grillpan om en om zodat er mooie grillstrepen ontstaan.
  4. 4. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de merguezworstjes in ca. 5 minuten om en om bruin en gaar.
  5. 5. Snij het stokbrood open en dan in vieren. Beleg met de courgette en de merguezworstjes. Serveer met wat chutney er over.