Skip to main content

Broodje merguezworstjes met gebakken uien en waterkers

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks uien
  • 1 stuks koolrabi
  • 8 sneetjes pain gris
  • 50 gram waterkers
  • 4 stuks merguezworstjes

In Huis

  • 3 el olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de uien in ringen. Verhit 2 eetlepels van de olie in een koekenpan en bak de uien in ca. 20 minuten mooi bruin. Schil de koolrabi en snij in dunne lucifertjes.
  3. Bak het brood voor 10 minuten af in de oven en snij 8 sneetjes eraf.
  4. Besmeer 4 boterhammen met mosterd en beleg met wat waterkers.
  5. Verhit 1 eetlepel van de olie in een koekenpan en bak hierin de merguezworstjes in ca. 5 minuten om en om bruin en gaar. Leg op de boterhammen. Beleg met wat gebakken uien en tot slot met wat koolrabi. Dek af met de andere boterhammen.