Broodje met käsekrainer, aardappeltjes en meiraap-venkelsalade
Varken
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 800 gram aardappelen Frieslander
- 1 stuks stokbrood
- 1 stuks rode ui
- 1 stuks venkel
- 300 gram meiraap
- 2 stuks roodlof
- 4 stuks käserkrainer
- 100 gram rucola
In Huis
- olie en boter om te bakken
- 2 tl gedroogde tijm
- 2 el witte wijnazijn
- 2 tl mosterd (voor de vinaigrette)
- 4 el olijfolie extra vierge
- 4 el mayonaise
- 1 el grove mosterd
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was de aardappelen en snij in partjes. Meng met de olie, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet een timer voor 20 minuten. Doe na 20 minuten het stokbrood in de oven en bak 5-7 minuten mee.
- Maak de gekarameliseerde ui. Snij de ui in ringen. Verwarm boter en olie in een afdekbare hapjespan en fruit 2 minuten op laag vuur. Voeg de tijm toe, doe de deksel op de pan en laat 15 minuten op laag vuur smoren (hoe langer hoe lekkerder). Breng op smaak met zout en peper.
- Maak intussen in een slakom een vinaigrette van de witte wijnazijn, mosterd, olijfolie extra vierge, peper en zout.
- Verwijder de onderkant en het loof van de venkel en snij in zo dun mogelijke plakjes. Schil de meiraap, snij in kwarten en dan in zo dun mogelijke plakjes. Halveer de roodlof en snij in ringen. Voeg alles bij de dressing.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak de käsekrainer in ca. 10 warm en rondom bruin.
- Was intussen de rucola en hak grof. Voeg bij de salade. Hou een paar blaadjes apart voor op de broodjes!
- Meng voor de mosterdmayonaise de mayonaise (zie tip) met de grove mosterd tot een sausje.
- Snij de broodjes open en besmeer met de mosterdmayonaise. Vul met de käsekrainer, blaadjes rucola en de gekarameliseerde ui. Serveer met de aardappelen en de salade.
- Tip: maak voor een gezonder alternatief de mosterdmayonaise eventueel half-om-half met mayonaise en yoghurt.