Skip to main content

Broodje mortadella met broccoli-waterkerssoep

Varken

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1.50 rode ui
  • 2 stronken broccoli
  • 2 el dragon gehakt
  • 1 pain au levain bruin
  • 100 gram waterkers
  • 200 gram mortadella

In Huis

  • om te bakken olie
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bouillonblokjes (groente of kip)
  • 70 ml crème fraîche
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zet de waterkoker aan met ca. 1.5 liter (voor 4p). Haal de mortadella uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  3. Snipper de ui en fruit in olie in een soeppan. Voeg het komijnzaad (als je dat in huis hebt) bij de ui en bak mee op zacht vuur.
  4. Snij alleen het onderste deel van de broccoli en snij stuggere delen van de steel. Snij de steel in stukken en haal de roosjes af.
  5. Hak de knoflook fijn en voeg samen met de broccoli bij de ui als deze glazig is. Schud een paar keer om. Voeg een deel van het kokende water toe (bijv. beginnen met 1 liter bij 4p) en de bouillonblokje(s). Kook in ca. 15 minuten zachtjes gaar.
  6. Bak de pain au levain af in 8-10 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Doe de waterkers bij de broccoli (dikkere stelen mogen mee).
  8. Pureer de broccoli en waterkers tot soep met de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout. Kijk of de dikte goed is, voeg anders nog wat water toe. Serveer met het vers afgebakken brood en de mortadella.
  9. Lekker als lunch!