Broodje oesterzwamburger met salade de betterave, geroosterde venkel, Sweet Dumpling pompoen en aardappeltjes

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten
Broodje oesterzwamburger met salade de betterave, geroosterde venkel, Sweet Dumpling pompoen en aardappeltjes | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram Sweet Dumpling
  • 300 gram Frieslander aardappelen
  • 800 gram rode bieten
  • 1 stuks venkel
  • 4 stuks vegan brioche bol
  • 4 stuks oesterzwamburger
  • 3 el dille
  • 1 bakje yoghurt
  • naar smaak rucola

In Huis

  • olie om te bakken
  • 100 ml water voor de bieten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • naar smaak mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was de Sweet Dumpling pompoen en verwijder evt. lelijke plekken van de schil. Snij de pompoen in kwarten, verwijder de pitten en snij in plakjes van ca. 1 cm. Boen de aardappels schoon en snij in stukjes van 2 cm. Meng beide in een mengkom met olie, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 25-30 minuten in de oven.
  3. Schil de bieten en snij in echt kleine blokjes van 1 cm. Verhit een scheutje olie in een afdekbare hapjespan of wok en bak de blokjes even aan. Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe en laat gaar smoren in ca. 15-20 minuten met de deksel op de pan. Roer af en toe en zorg dat het niet aanbakt.
  4. Verwijder het hart en het loof van de venkel en snij in dunne plakken van 0.5 cm. Leg erbij op de bakplaat, besprenkel met nog wat olie en rooster de laatste 10-15 minuten mee.
  5. Pers de knoflook in een kommetje (of vijzel) en druk er 0.5 tl zout (bij 4p) met een lepel doorheen tot je een pasta hebt. Meng met de rode wijnazijn en de olijfolie extra vierge.
  6. Check intussen of de bietjes beetgaar zijn. Doe ze in een schaal en laat een beetje afkoelen.
  7. Leg als de venkel, pompoen en aardappelen bijna gaar zijn, de broodjes ca. 5 minuten in de oven. Zet een wekker zodat ze niet aanbranden!
  8. Verwarm olie in een koekenpan en bak de oesterzwam burgers 2-3 minuten per kant.
  9. Hak de dille grof. Meng samen met de dressing en de yoghurt door de bietjes.
  10. Beleg de broodjes met een beetje rucola, wat mayo en de oesterzwamburgers en serveer met de bietensalade en geroosterde venkel, pompoen en aardappeltjes.