Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Broodje pulled chicken met radijs, roodlof en ingelegde witte kool

Kip

  • Totale tijd minuten
Broodje pulled chicken met radijs roodlof en ingelegde witte kool | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 200 gram witte kool
  • 1 bosje radijs
  • 2 stuks roodlof
  • 320 gram pulled chicken
  • 100 gram spinazie
  • 4 stuks briochebol

In Huis

  • 3 el witte wijnazijn
  • olie om te bakken
  • 2 tenen knoflook
  • 100 ml water
  • 25 ml citroensap
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 1 el mosterd
  • 1 el Worcestersaus
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 150 ml ketchup
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el balsamicoazijn
icon package

Recept stappen

  1. Snij de witte kool in dunne reepjes in laat marineren in de witte wijnazijn.
  2. Verwarm olie in een steelpannetje. Hak de knoflook fijn en fruit aan. Voeg het water, citroensap, bruine basterdsuiker, mosterd, Worcestersaus, paprikapoeder, cayennepeper, snuf zout en 3 el ketchup toe. Roer goed en laat ca. 4 minuten op laag vuur inkoken. Voeg beetje bij beetje de rest van de ketchup toe en laat rustig ca. 10 minuten indikken.
  3. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  4. Maak in een slabak een dressing van de olijfolie extra vierge, balsamicoazijn en een beetje peper en zout. Snij de radijs in kleine partjes en de roodlof in dunne reepjes. Meng door de dressing.
  5. Meng de pulled chicken door de saus en warm nog even mee.
  6. Bak de briochebollen ca. 5 minuten in de oven.
  7. Laat iedereen de broodjes beleggen met wat roodlof, radijs, ingelegde witte kool, pulledchicken en wat blaadjes spinazie. Eet de rest van de roodlof/radijs als fris slaatje ernaast.