Broodje pulled oesterzwam met ingelegde venkel
Vegetarisch
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 350 gram oesterzwam
- 1 stuks venkel
- 4 sneetjes houthakker maanzaad
In Huis
- olie om te bakken
- 2 el sojasaus
- 1 el ketjap manis
- naar smaak chilipoeder
- 1 teentje knoflook
- 6 el witte wijnazijn
- 6 el water
- 2 el suiker
- olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng in een kom de olie, sojasaus en ketjap manis. Breng op smaak met chilipoeder, zout en peper. Hak de knoflook fijn en voeg toe.
- Scheur de oesterzwammen in repen. Voeg toe aan de marinade en hussel goed. Spreid uit over een bakpapier beklede bakplaat en rooster in de oven voor 25-30 minuten.
- Maak de ingelegde venkel. Zet een steelpannetje op met de witte wijnazijn, het water en de suiker en warm zachtjes op. Verwijder intussen het loof, de onderkant en het hart van de venkel. Snij in dunne reepjes. Draai het vuur uit als de suiker is opgelost en voeg de venkel toe. Laat staan tot gebruik.
- Besprenkel het brood met water en leg bij de oesterzwammen in de oven. Bak af in 10-13 minuten.
- Snij vier sneetjes van het brood. Besprenkel de sneetjes met wat olijfolie extra vierge en beleg met de oesterzwammen en de ingelegde venkel.