Skip to main content

Broodje rookworst met remouladesaus, selderijsalade en bietenblad

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Knolselderij
  • 1 el Ui
  • 3 takje(s) Peterselie
  • 4 stuk(s) Rookworstjes
  • 1 zakje(s) Bietenblad sla
  • 4 sneetje(s) Speltbrood

In Huis

  • 1 stuk(s) Citroen
  • 11 el Mayonaise
  • 4 tl Mosterd
  • 30 g Yoghurt
  • 1 el Kappertjes
  • 5 stuk(s) Augurkjes
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet een grote pan water met het citroensap en flink wat zout op het vuur en breng aan de kook. Schil de knolselderij en verwijder ingegroeide delen met evt. zand. Spoel goed af onder stromend water. Snij de knolselderij in stukken. Rasp hem in de huishoudmachine met een fijne of middelfijne rasp, zodat je lucifertjes (julienne) krijgt.
  2. Blancheer de knolselderij kort in het kokende water, zodat net het hele rauwe er af gaat. Let op dit gaat snel! De selderij mag zeker niet zacht worden. Haal de knolselderij uit het water met een schuimspaan en doe het in een vergiet of zeef. Spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
  3. Maak de mayonaisedressing. Voeg naar eigen smaak mayonaise toe. Sommige mensen houden van een hele droge salade anderen willen er heel veel mayonaise door.Meng mayonaise met wat mosterd en breng op smaak met peper en zout. Voeg een klein beetje water toe zodat je een niet te dikke mayonaise krijgt. Meng deze mayonaise door de geheel afgekoelde bleekselderij.
  4. Maak de remouladesaus. Hak een stukje ui zeer fijn. Zorg dat je ongeveer 1 eetlepel hebt. Hak de augurkjes en de peterselie fijn. Meng met de mayonaise, de yoghurt, de mosterd en de kappertjes,
  5. Bereid de rookworst volgens gebruiksaanwijzing.
  6. Beleg 4 boterhammen met wat bietenblad. Verdeel er wat van de selderijsalade over en leg er een worst op. Schep wat van de remoulade over de worst en serveer.