Skip to main content

Broodje kalfsburger met uienrelish en Agria en koolabri uit de oven

Kalf

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g agria
  • 1 stuk(s) koolrabi
  • 4 stuk(s) hamburgerbroodjes
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 4 stuk(s) kalfsburger
  • 1 zakje(s) gemengde sla

In Huis

  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl balsamicoazijn
  • naar smaak ketchup
  • naar smaak mayonaise
  • peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Schrob de aardappels schoon en snij in parten (wedges).
  3. Schil de koolrabi, snij doormidden en dan in halve maan plakken van ca. 0.5cm. Hak de knoflook grof. Meng de koolrabi en aardappel in een mengkom met de knoflook, olie, paprikapoeder, zout en peper. Leg op een bakplaat met bakpapier en schuif gedurende 25-30 minuten in de oven. Hussel halverwege een keer om en doe de laatste 4 minuten de broodjes erbij om even op te piepen. Let op dat ze niet verbranden!
  4. Maak intussen de uien-relish. Halveer de uien en snij in ringen. Fruit ze in een beetje bakolie tot glazig en voeg dan de balsamicoazijn toe. Laat 15-20 minuten langzaam garen zodat ze karamelliseren. Roer af en toe om en breng op smaak met een beetje zout en peper.
  5. Bak de hamburgers om en om bruin en gaar.
  6. Maak een deel van de sla aan met wat olie en azijn en bewaar wat plukjes voor op de broodjes.
  7. Serveer de burgers op de broodjes met een pluk sla en wat uien-relish. Serveer de geroosterde groenten erbij en eventueel ketchup en/of mayo naar smaak.