Skip to main content

Broodje shoarma met fleurige rauwkost, romaine sla en yoghurtsaus

Varken

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Rettich
  • 300 g Chioggia bieten
  • 300 g Koolrabi
  • 1 tl Karwijzaad
  • 400 g Varkensshoarma
  • 125 ml Zure room
  • 4 stuk(s) Doner broodjes
  • blaadje(s) Romaine sla

In Huis

  • 3 el Olijfolie
  • 2 el Witte wijnazijn
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Schil de rettich, bieten en koolrabi. Rasp met een grove rasp. Meng met de olie, wijnazijn en het karwijzaad. Neem een klein teentje knoflook, verwijder het loofje (dat maakt de knoflook bitter). Rasp of pers fijn en voeg bij de rauwkost. Maak op smaak met zout en peper en zet even weg.
  3. 3. Bak het shoarmavlees in een koekenpan in wat olie gaar. Het is al gekruid (ook met zout).
  4. 4. Meng de zure room met wat zout en peper.
  5. 5. Piep de broodjes 5 minuten op in de hete oven.
  6. 6. Was een paar blaadjes Romaine sla per persoon.
  7. 7. Snij de broodjes open, besmeer met wat zure room en beleg met de sla, wat rauwkost en vlees. Maak af met nog een dot zure room. Eet de rest van de rauwkost erbij.
  8. <br>Let op: Je hebt vaker zure room en romaine sla nodig deze week.