Broodje shoarma met venkel-witlofslaatje

Kip

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks venkel
  • 2 kropje witlof
  • 1 bosje radijs
  • 100 gram Alde Fryske kaas
  • 360 gram kipshoarma (gegaard)

In Huis

  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 3 el (milde) olijfolie
  • 100 ml yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • naar smaak komijnpoeder
  • 4 stuks pitabroodje
icon package

Recept stappen

  1. Meng in een slakom de wijnazijn met de mosterd, (milde) olijfolie, peper en zout. Verwijder het loof en kontje van de venkel. Snij in dunne reepjes. Meng met de vinaigrette en zet weg.
  2. Maak de yoghurtsaus. Meng de yoghurt, de geperste knoflook, wat zout en een snufje komijnpoeder. Zet in een bakje op tafel.
  3. Snij de witlof in dunne reepjes. Snij de radijs in kwartjes. Rasp de kaas.
  4. Bak de kipshoarma een paar minuten (zonder olie) tot het warm is (het is al gegaard).
  5. Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Meng de witlof en radijs met de helft(!) van de venkel en 3/4 van de kaas. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Laat iedereen de broodjes beleggen met de rest van de venkel, kipshoarma, de overgebleven kaas en yoghurtsaus. Serveer het witlof-venkelslaatje erbij.
  8. Lekker met frietjes of gebakken aardappeltjes erbij.