Skip to main content

Broodje vega shoarma met zuurkoolsalade en groentenfriet

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Knolselderij
  • 400 g Bildstar aardappel
  • 400 g Witte bonita bataat
  • 1 el Mosterdzaad
  • 1 el Venkelzaad
  • 500 g Zuurkool
  • 100 g Rode kool
  • 200 g Yaconwortel
  • 1 el Dragon (fijngesneden)
  • 2 pakje(s) Vegetarische Kip-Shoarma
  • 4 stuk(s) Doner broodjes
  • 8 blaadje(s) Little gem sla

In Huis

  • 6 el Mayonaise
  • Olie om te bakken
  • 4 el Olijfolie
  • 3 el Ketchup
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Je hebt vaker rode kool, yacon, sla en knolselderij nodig deze week.
  2. 1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij met een groot scherp mes de ruwe delen en de schil van de knolselderij en snij in dunne frietjes. Schrob de aardappels en bataat schoon, verwijder eventueel lelijke plekjes en snij ook in frietjes. Meng in een mengkom met olie, peper en zout, spreid goed uit op een bakplaat en rooster gedurende ca. 25 minuten in de oven.
  3. 2. Doe de olijfolie in een klein steelpannetje. Bak het mosterdzaad en het venkelzaad op heel laag vuur afgedekt gedurende een paar minuten. Zet het vuur uit als de mosterdzaadjes tegen de deksel beginnen te tikken.
  4. 3. Spoel intussen de zuurkool in een vergiet onder koud stromend water. Wil je de zuurkool wat zuurder, spoel dan minder lang. Knijp de zuurkool daarna goed uit. Snij de aangegeven hoeveelheid rode kool in flinterdunne reepjes. Schil de yacon en snij in hele kleine blokjes (0.5 cm).
  5. 4. Doe de kruidige olie in een mengkom. Hak de dragonblaadjes en voeg toe, samen met de zuurkool, de rode kool en de yacon. Voeg wat zout en lekker veel peper toe en meng met je handen voorzichtig door elkaar.
  6. 5. Verwarm olie in een koekenpan en bak de vega shoarma rondom bruin en knapperig. Maak grotere stukjes eventueel kleiner.
  7. 6. Meng de mayo met de ketchup en zout en peper naar smaak.
  8. 7. Leg de laatste 3 minuten de broodjes bij de frietjes. Let op dat ze niet verbranden!
  9. 8. Beleg elk broodje met 2 blaadjes sla, de kip-shoarma, een goede dot zuurkool en lekker veel saus. Serveer de frietjes en de rest van de zuurkool erbij.